Ce a descoperit APIA Gorj la controlul efectuat crescătorilor de bovine

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj a finalizat controalele pentru cererile depuse de solicitanţi. În urma extragerii eşantionului de control, un număr de 203 exploataţii cu un efectiv de 878 de capete bovine au făcut obiectul controlului la faţa locului.

„În urma verificărilor la faţa locului, din cele 878 de animale din eşantionul de control au îndeplinit condiţiile de eligibilitate un număr de 807 capete, în proporţie de 92%, iar diferenţa de 71 de capete nu a fost admisă la plată din cauza nerespectării mai multor cerinţe şi condiţii de eligibilitate, dintre care: nerespectarea perioadei de retenţie de 100 de zile de la data finalizării depunerii cererilor în sensul înstrăinării animalelor sau transferării lor către alte exploataţii pentru accesarea unor măsuri din PNDR; nerespectarea locaţiei declarată în cererea de plată, într-o zonă defavorizată”, a precizat pentru Gorjeanul Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

De asemenea, tot în urma verificărilor APIA Gorj, 71 de exploataţii cu un număr de 156 de capete animale nu au îndeplinit condiţiile de eligibilitate din cauza vârstei sub 17 luni a animalului, vacile nu au fătat niciodată, sau nu aveau produşi înregistraţi în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE).

Până la termenul limită de 31 martie 2014, Centrul judeţean APIA Gorj, va centraliza şi transmite către APIA Central, toate situaţiile referitoare la eligibilitatea animalelor cuprinse în cererile de plată.

Plăţile efective către fermieri, se vor face cel mai probabil în cursul lunii aprilie, după adoptarea actelor normative cu privire la cuantumul plăţii /animal de lapte sau de carne, din buget comunitar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

2 × 4 =

Știrile Agri News vin prin email

Abonează-te acum gratuit la newsletter!